La Setmana d’Accés Obert de 2021 se celebra del 25 al 31 d’octubre amb el lema Importa com obrim el coneixement: construint equitat estructural. Com tots els anys, des de la Biblioteca UPV celebrem aquesta setmana amb alguna actuació, igual que altres Biblioteques Universitarias.

Enguany, ens centrarem en presentar-vos les diferents millores i novetats que, al voltant de l’accés obert en la UPV, hem anat desenvolupant en l’últim any. Estem parlant de:

  • Millores en els ránquings de les revistes PoliPapers que evidencien el bon fer tant dels equips editorials, com de l’Editorial UPV i, per descomptat, l’equip PoliPapers de la Biblioteca UPV.

  • Millores en la visualització en RiuNet, tant a nivell d’ítem com de repositori.

  • Biblioguia de Ciència Oberta: reunim tota la informació de procediments de PoliPapers, RiuNet, Senia, Dades i Recursos educatius en obert en una nova biblioguía.

  • Acords transformatius: probablement la novetat més destacada són els acords transformatius signats entre CRUE i 4 de les majors editorials científiques. Un pas en l’evolució del sistema de subscripció al model d’accés obert.

  • Monitor d’Accés Obert 2020: una nova edició del monitor sobre la situació de l’accés obert en la UPV que iniciem en 2018.

Al llarg d’aquesta setmana anirem desenvolupant alguns d’aquests temes.