[En RiuNet podeu consultar les intervencions de la Jornada]

La tercera setmana d’octubre és, des de fa uns anys, la Setmana d’Accés Obert, esdeveniment internacional que a la Biblioteca UPV hem celebrat amb diferents jornades i actes i que enguany se centrarà en la Jornada Les teues publicacions, els finançadors i la Ciència Oberta, què has de saber de la que ja vos parlarem la setmana passada i en la qual encara vos podeu inscriure.

A més d’aquesta jornada volíem aprofitar l’ocasió per a presentar el Monitor d’Accés Obert de 2019, en el qual intentem reflectir la situació de l’accés obert en la UPV i en el qual s’evidencia la millora i consolidació de la publicació en obert en la UPV.

Vos convidem a conèixer aquestes dades i a participar telemàticament en la Jornada d’Accés Obert de dijous 22.

També vos recomanem, ja per al dia 29 d’octubre, Tres experiencias con OpenAire: taller online de repositorios de REBIUN amb la participació del nostre company Paco Martínez.

Aquesta Setmana d’Accés Obert serà, per a l’equip de Documentació Científica de la Biblioteca UPV, la més estranya de totes ja que un dels puntals d’aquest moviment en el nostre equip, Javier Hernández, ens va deixar fa a penes un mes. La seua defunció ha suposat un colp enorme a nivell personal i un buit insubstituïble a nivell professional. La seua generositat, la seua saviesa i la seua capacitat de treball, han sigut fonamentals per a aquest servei. I ara estem tots una mica més sols.