Les teues publicacions, els finançadors i la Ciència Oberta, què has de saber

Actualment la Ciència Oberta ocupa un espai propi en el nou Pla Estatal d’Investigació Científica, així com en les noves directrius que marca la Comissió Europea per al pròxim programa Horizon Europe.

Els mandats de publicació en obert plantegen dubtes als investigadors d’on i com han de publicar. D’una banda, els finançadors estan apostant clarament per l’accés obert immediat, però els editors no sempre ofereixen vies fàcils per a complir amb aquests requisits. A més, quan un investigador decideix publicar en accés obert sorgeixen dubtes sobre com serà valorada aqueixa publicació o qui es farà càrrec del possible pagament per publicar.

En aquesta sessió, dirigida a investigadors i gestors de la investigació de la UPV, presentarem totes les opcions possibles perquè els investigadors puguen prendre decisions informades.

L’esdeveniment es realitzarà a través de la plataforma Teams i la matrícula es farà en el cas de PDI, des de la intranet i des del “Portal de formación continua i permanent” seleccionant, dins de “Formació a demanda PDI 2020”, la Jornada. L’ICE certificarà l’assistència.

Per a la resta de la comunitat UPV, cal enviar un correu indicant Jornada Accés Obert en l’assumpte i incloent en el missatge cognoms i nom i DNI amb lletra a formacion@bib.upv.es

Vos esperem el 22 d’octubre

Programa

12.00 h. Inauguració de la jornada

12.20 h. La Ciència oberta en el nou Pla Estatal d’Investigació Científica i en les noves directrius Horizon Europe. Dª Pilar Rico. Cap de la Unitat d’Accés Obert, Repositoris i Revistes. Doctora en Ciència Política, especialitat Govern i Administració Pública

13.00 h. Torn de preguntes

13.20 h. Els investigadors enfront de les polítiques de finançadors, editors i avaluadors. Sr. Ignasi Labastida. Responsable de la Unitat d’Investigació i Innovació del CRAI de la Universitat de Barcelona, promotor de Creative Commons. Doctor en física.

14.00 h. Torn de preguntes

14.20 h. Clausura de la jornada