Des de les diferents administracions públiques es dóna suport actualment al moviment Open Access, des de la consciència dels avantatges que té aquest sistema per al creixement científic i, per tant, per al desenvolupament i la competitivitat.

Per part de la Comissió Europea trobem recomanacions i finançament en el marc del pla Horitzó 2020, el programa de finançament de la investigació per a la UE en el període 2014-2020, amb l’objectiu que a partir del 2014 tota la producció científica realitzada amb aquest finançament siga accessible. Per a aconseguir aquest objectiu es proposen dues vies: o bé els editors posen a disposició en Internet directament els articles, i la Comissió Europea n’assumeix els costos de publicació, o bé els investigadors han de dipositar els seus articles en accés obert dins dels 6 mesos següents a la publicació (12 mesos en el cas de ciències socials i humanitats).

Es recomana als països membres seguir aquesta política de publicació en obert dels resultats de les investigacions finançades amb fons públics, amb l’objectiu que l’any 2016 el 60% d’aquestes es puguen consultar en obert.

L’Agenda Digital Europea i la Unió per la Innovació completen, amb el pla Horitzó 2020, el marc que regirà les polítiques d’innovació i investigació d’Europa els pròxims anys, amb l’accés obert com a element fonamental.