Calendari Accés Obert 2023


La promoció de l’Accés Obert abasta diferents accions, des d’esdeveniments i jornades, a la calor de la Setmana d’Accés Obert, a l’apostolat continu a les biblioteques, passant per les polítiques institucionals i les imprescindibles infraestructures.
Però també hi ha un altre tipus d’accions que ens permeten difondre l’accés obert de manera més desenfadada. Aquest és el cas del calendari Open Science Calendar que en 2022 van llançar les YUFE (Young Universities for the Future of Europe), liderades per la Universidad Carlos III.
Aquest calendari es presentava amb una llicència Creative Commons per a permetre la personalització del mateix a cada institució, incloent una traducció al castellà realitzada per Lourdes Feria.
Així que, arreplegant el guant, ens vam proposar llançar una versió per a 2023 utilitzant com a base l’Open Science Calendar de la YUFE i la traducció de L.Feria. Hem dedicat la portada a l’equip PoliPapers, a cavall entre l’Editorial UPV i la Biblioteca, que porta més de 10 anys donant suport a la publicació en obert de revistes científiques.
Esperem que vos semble una iniciativa interessant, ho descarregueu i ho personalitzeu (està en pdf editable) i ho compartiu.
Per part nostra, en 2023 ho anirem desgranant mes a mes per a parlar, més si cap, de l’Open Access i la Ciència Oberta.