Des del seu inici en 2008, RiuNet ha mantingut una política de millora contínua fent un seguiment i adoptant si escau, les diferents propostes que van apareixent al voltant de l’accés obert i els repositoris.

Parlem tant d’adopció de tecnologies com de participació en diferents fòrums professionals com REBIUN.

Aquesta Setmana de l’Accés Obert volíem evidenciar les millores que, al llarg d’aquest últim any, ha incorporat el repositori institucional, centrant-nos en dos aspectes, les millores a nivell de visibilitat de l’ítem i a nivell del repositori.

En la infografia de la dreta podeu veure gràficament algunes de les actuacions que s’han realitzat en el repositori al llarg d’enguany.

En altre post parlarem de les millores en la visibilitat del repositori a l’interoperar amb altres sistemes, hui ens anem a centrar en les referents a la visibilitat i millora de la qualitat de la informació del registre:

RiuNet-CrossRef
Enriquiment dels ítems amb informació localitzada en CrossRef a partir de l’API. La localització es realitza a través de la coincidència dels DOIs.

Ítems de RiuNet en CORE Recommender
La incorporació dels registres de RiuNet en CORE recommender permet trobar articles similars, ampliant així la capacitat de descobriment del repositori.

Ítems de RiuNet en Connected papers
Connected papers també ens permet localitzar articles relacionats amb treballs inclosos en RiuNet, presentant la informació en un gràfic que connecta els diferents treballs segons la seua similitud.