La visibilitat dels articles en PoliPapers

[English version pdf]

Un dels objectius de PoliPapers és augmentar la visibilitat dels articles de les nostres revistes. Per açò incloem les revistes en bases de dades i directoris, a més de portals, o bé pugem els articles a RiuNet, així ens beneficiem dels avantatges de la difusió en un repositori institucional.

Per a augmentar la visibilitat dels articles es poden dur a terme diverses accions però n’hi ha que són molt més efectives si les fan els investigadors, ja que és en les seues xarxes científiques (formals o informals) on es troba en vertader target de l’article. A tall d’exemple de la importància que poden tindre aquestes accions podem veure la publicació Academic journals with a presence on Twitter are more widely disseminated and receive a higher number of citations

Vos presentem alguns exemples de com es pot difondre des del perfil social de l’investigador:

Utilitzant l’eina Share (o Compartir) des de l’article en PoliPapers. Es pot compartir en aquelles xarxes en les quals es tinga perfil.

 

 

Recomanem especialment:

  • Twitter (utilitzant les etiquetes #polipapers #nomdelarevista i esmentant els coautors i  @PoliScienceUPV)
  • Mendeley
  • Linkedin (es pot enviar de manera pública o bé restringida als contactes)
  • ResearchGate

També es recomanable vincular l’article al nostre perfil de Google Scholar.

Vinculant l’article amb el perfil d’ORCID de l’investigador (disposar d’un perfil d’ORCID actualitzat és fonamental per a augmentar la nostra visibilitat, entre molts altres avantatges). Per a vincular-ho, hem d’haver donar permís prèviament a CrossRef per a actualitzar el nostre perfil.

Per a açò, hem d’anar a l’apartat Agregar Obres i seleccionar Cercar i enllaçar

 

En el llistat d’opcions, triar CrossRef Metadata Search

Vos apareixerà la pantalla per a concedir a la plataforma els permisos necessaris per a vincular la informació.

En concedir l’autorització accedim a la plataforma de CrossRef, que ens mostrarà una cerca pel nostre nom; si no apareix l’article, podem fer la cerca pel DOI. Una vegada trobat l’article tan sols hem de seleccionar ADD TO ORCID perquè siga inclòs automàticament entre els nostres articles.

email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*