Ciència 2.0

La web 2.0, o web social, es caracteritza per l’ús de tecnologies obertes i arquitectures que permeten la interconnexió de serveis, i per la multiplicació d’aplicacions que permeten i fomenten el treball col·laboratiu de forma telemàtica.

La ciència 2.0 representa l’aplicació de les possibilitats de la web 2.0 al treball científic. Al costat de les aplicacions i els usos generalistes, la web 2.0 ofereix importants utilitats específiques perquè l’investigador puga augmentar el seu rendiment:

Es tracta d’un terreny en desenvolupament continu, i la puixança que avui experimenta és tal que les grans empreses del sector de la informació científica estan creant les seues plataformes 2.0, com SciVerse, d’Elsevier.

Per això els recursos 2.0 útils per a la ciència i la investigació són molt nombrosos i contínuament evolucionen o n’apareixen de nous. Es pot accedir a una selecció classificada de recursos d’interès en l’informe Ciencia 2.0: aplicación de la web social a la investigación, redactat per la línia 2 del Pla estratègic de Rebiun.

email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*