Web of Science (WoS) és la base de dades per excel·lència per a la cerca d’informació sobre cites. Elaborada per Thomson Reuters (anteriorment conegut com ISI), incorpora les tres sèries del Citation Index (ciències, ciències socials i art, i humanitats) més les dues sèries dels Conference Proceedings (ciències i ciències socials). La informació sobre cites es dóna per a títols publicats a partir de l’any 1900, en el cas de la sèrie de ciències, a partir del 1956 per a la de ciències socials i a partir del 1975 per a la d’art i humanitats.

Els programes d’aprenentatge següents mostren com es pot traure el major partit d’aquesta base de dades:

Com se cerca cites en la Web of Science (vídeo de 4.51 minuts)

Com s’eliminen les autocites (guia ràpida en PDF)

Com s’eliminen les autocites (videopresentació de 3.04 minuts; cal introduir nom i correu electrònic per a poder-la veure)

La WoS permet, a més, generar diferents informes de citació a partir de la cerca d’un autor, així com calcular el seu índex H.

Scopus, d’Elservier, és una base de dades multidisciplinària que s’ha constituït com a competidor directe de la WoS. Recull un major nombre de revistes que la Web of Science, però amb criteris menys selectius. Així mateix, la informació sobre cites només la proporciona per a documents publicats a partir del 1996.

Cada vegada són més els recursos que incorporen informació sobre cites. Aquesta informació se circumscriu a les cites rebudes per documents que estan recollits en la mateixa base de dades o el mateix portal de revistes.

  • IEEE Xplore Digital Library
  • Google Scholar
  • Business Source Premier
  • CiteSeer
  • ….